LT EN
makdraivas Greitojo maitinimo tinklo „McDonald's“ užkandinės langelis, prie kurio galima neišlipant iš automobilio nusipirkti maisto
Originalo forma McDrive
Kitos formos McDrive, mcdraivas
Susiję žodžiai draivas, draiveris 1, draiveris 2, draiveris1, draiveris2, drive, drive-in, test-draivas

Vartosenos pavyzdžiai

Daugumoje naujai statytų restoranų yra vadinamieji „McDrive" („makdraivai") – maisto per tą pačią minutę galima nusipirkti neišlipus iš automobilio. Lietuvos aidas 1996.

Sutikdamas gimtadienį „McDonald's" paskelbė, kad nuo šiol visi restoranai, kuriuose „McDrive" sistemos dėka galima nusipirkti maisto ir gėrimų neišlipant iš automobilio, dirbs visą parą. delfi.lt inf. 2006.

Kiek teko užsakinėti McDonaldo McDrive, ta prasme iš mašinos, tiek kartų pastoviai ko nors neįdeda. intern. kom. 2009.

[...] nuolatinėje gėlių turgelio oazėje sutinku tik vieną Pirkėją ir tik vieną Gėlių pardavėją, lyg jie būtų net ne žmonės, o tik personažai, iliustruojantys literatūrišką šventinį rytą, rūpestingai vežuosi gėles į makdraivą, ar kas gyvas – ironizuoju į mikrofoną, užsakykite, du dvigubi, šeškė, bulvyčių, saldžiarūgštį ir dar du papildomus [...] intern. inf. 2009.

Linksmiausia buvo, kai du su tais žemaitukais atjojo į mcdraivą. intern. kom. 2010.

Makmakė šeimą maitina šaldytais koldūnais arba siūlo: „Pavažiuojam į makdraivą ", „Einam pavalgyt į čiliaką". lrytas.lt inf. 2011.